Laatst gewijzigd door: n.v.t.

De alchemist

door Coelho Paulo

Santiago, een schaapherder uit Andalusië, heeft maar één wens: de hele wereld af te reizen teneinde te ontdekken hoe het leven in elkaar steekt. Meerdere malen droomt hij over een verborgen schat, waardoor hij uiteindelijk op zoek gaat. In Egypte ontmoet hij na vele omzwervingen de alchemist. Deze beschikt niet alleen over een grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waar de waarheid over onszelf verborgen is. Een nieuw meesterwerk van de populairste Zuid-Amerikaanse schrijver na Gabriel García Márquez.

Paulo Coelho heeft zijn roeping als schrijver pas in 1987 echt ontdekt. Hij was een populaire liedjesschrijver voor enkele bekende Braziliaanse popgroepen. Kort daarna is hij als journalist aan de slag gegaan. In 1986 ondernam hij een reis naar Santiago de Compostella. Later tekent hij zijn herinneringen en ervaringen op in “De pelgrimstocht naar Santiago”, uitgegeven in 1986. Het jaar daarop wordt Coelho met “De alchemist”, na Gabriel Garcia Márquez, een van de meest gelezen schrijvers van Latijns-Amerika. Van zijn boeken heeft hij wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, ze werden vertaald in 52 talen en uitgegeven in meer dan 140 landen. Paulo Coelho wordt vooral geprezen voor zijn poëtische, realistische en filosofische stijl.

Review: In Andalusië trekt een jongen met zijn kudde schapen door de velden omdat hij wil zwerven en reizen. In een tweetal dromen wordt hem geopenbaard dat hij naar de piramiden in Egypte moet vertrekken, waar hij een schat zal vinden. Op reis erheen ontmoet hij een alchemist die over een grote wijsheid beschikt. De jongen ziet uiteindelijk in, dat hij het ware geluk alleen kan vinden als hij door meditatie de geheimen van de wereld om hem heen kan doorgronden. Een goed geschreven roman, waarin de inmiddels beroemd geworden Braziliaanse auteur (1947) in de zoektocht van de hoofdpersoon naar de schat, de diepere waarheden van het leven symboliseert. In de vertaling zijn de poëtische stijl en taal van het origineel behouden. Een meesterwerkje.
Review: Redactie, Biblion.

ISBN:9789029572903
Uitvoering:zachte kaft
Uitgeverij:Arbeiderspers
Genre:Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgavedatum:2010
Aantal pag.:144
Gemiddelde:

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€12,50 + €1,99 (verzending) Koop