Laatst gewijzigd door: n.v.t.

Rachel of het mysterie van de liefde

door Kimpen Geert

Rachel, of het mysterie van de liefde is een Praags liefdesverhaal, geïnspireerd op oude Joodse legenden. Verhalen vol diepe inzichten over het leven en de liefde, die zonder uitzondering gaan over wat mensen ten diepste drijft. Een dochter moet haar vader verraden, omdat hij te veel van haar houdt. Om zichzelf te vinden ontvlucht zij het ouderlijk huis en wordt ze in de armen gedreven van een man met duivelse bedoelingen. Een helse priester, die uit is op haar ziel en er alles voor over heeft om haar Joodse natuur te vernietigen. Alleen de overweldigende kracht van de liefde kan haar redden.

Een verhaal over het grootste mysterie van de menselijke natuur... het vermogen om ondanks alles lief te hebben.

* 'Rachel, of het mysterie van de liefde is een fijn boek dat je meevoert naar een wereld van weleer, vol wankelende weduwnaars, wijze rabbi's, temperamentvolle vrouwen en talentvolle kunstenaars. En in die wereld is het goed toeven! – Ontmoetdeschrijver.nl

* 'Rachel is een spannend en meeslepend boek dat je tot het eind in de ban houdt. Meesterverteller Geert Kimpen heeft zichzelf overtroffen.' - Weekendgazet

Geert Kimpen (1965) volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schrijft sinds 1993 in Vlaanderen en Nederland voor toneel, cabaret en televisie. Zijn werk werd bekroond met de prestigieuze Prins Bernhard Prijs. Daarnaast schreef Geert Kimpen ook columns en verhalen voor verschillende tijdschriften.

In juni 2004 zette een oude Russiche kabbalameester hem op het spoor van Chaim Vital. Kimpen werd gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van deze kabbalist uit de 16e eeuw van wie de boeken nu pas hun weg vinden naar een steeds groter publiek. Van de ene op de andere dag verruilde hij zijn hectische bestaan als theatermaker voor de rust van de schrijftafel. Dit resulteerde in het op ware feiten gebaseerde inspirerende levensverhaal van Chaim Vital: De kabbalist. Van dit boek zijn inmiddels negentien drukken verschenen en de vertaalrechten werden aan vijftien landen verkocht.
In september 2008 verscheen zijn roman, De geheime Newton. Binnen twee weken na verschijnen was dit boek al aan een herdruk toe.

ISBN:9789029572996
Uitvoering:zachte kaft
Uitgeverij:Arbeiderspers
Genre:Literaire roman, novelle
Uitgavedatum:20110401
Aantal pag.:250
Gemiddelde:

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€20,00 + €0,00 (verzending) Koop