Laatst gewijzigd door: n.v.t.

Het Rum Dagboek

door Thompson Hunter S.

"De Rum Dagboeken" werd door Hunter S. Thompson op 22-jarige leeftijd geschreven, nog voor hij de door hem geïntroduceerde gonzo-journalistiek zou toepassen in het boek dat hem onsterfelijk zou maken: Fear and Loathing in Las Vegas. In "De Rum Dagboeken" gaat het om journalist Paul Kemp die in San Juan, op Puerto Rico, gaat werken voor de krant The Daily News. Hij raakt verwikkeld in een schimmig complot vol (veelal door alcohol opgewekte) lust, liefde, jaloezie en bedrog.

Hoewel Thompson dus nog aan het begin van zijn carrière stond, bevat het al veel kenmerken van Thompsons latere oeuvre: gewelddadige, maniakale, alcoholische, struikelend door het leven gaande personages die bang zijn om ouder te worden, en een stijl die zowel vol vaart als opzwepend is.

ISBN:9789048807109
Uitvoering:zachte kaft
Uitgeverij:Dutch Media uitgevers
Genre:Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgavedatum:2011
Aantal pag.:255
Gemiddelde:
7.5
score

Recensie (7 februari 2012 door dieterdw )

Tussen het boek en de verfilming kiezen was zelden zo eenvoudig. Verschillende media vergelijken, die hun boodschap op een andere manier overbrengen, houdt niet altijd steek. Maar Thompsons boek is koleirig, jolig, cynisch en hard. De film daarentegen ontbreekt het aan “cojones” en probeert stuurloos ergens te geraken.

Paul Kemp, journalist te Puerto Rico en alter ego van Thompson, is het soort kerel dat een oude man tegen de grond stampt om zo dichter bij een bevallige jongedame te komen (begin van het verhaal); iemand die gehoor geeft aan zijn verlangens en er naar handelt. Dat dit niet altijd rechtvaardig is voor anderen is tenminste iets wat hij niet probeert te verbergen. Hij vergelijkt zichzelf met een zuigvis, een soort parasiet die zich vasthecht aan een haai en leeft van diens restjes. De haai in kwestie is een hebzuchtig toerisme concern dat een paradijselijk stukje Puerto Rico op het oog heeft.

Maar wat de groezelige Kemp uitvreet als journalist is voor de gretige lezer van ondergeschikt belang vergeleken met de vele slemppartijen en de geschifte gevolgen hiervan. Heerlijk voer voor brave jongens zoals mezelf.

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€15,00 + €0,00 (verzending) Koop