Laatst gewijzigd door: n.v.t.

De verdovers

door Enquist Anna

Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw – zijn vrouw overleed na een lang ziekbed – een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaamheden, krijgt hij al snel te maken met een jonge patiënt, de student psychiatrie Allard Schuurman, op wie hij totaal geen grip krijgt. De relatie wordt nog gecompliceerder wanneer Schuurman hem vertelt dat hij met zijn studie stopt en anesthesiologie gaat doen. Uit wat hij verder te horen krijgt, kan hij opmaken dat Schuurman onder de vleugels komt van anesthesiologe Suzan, Driks zus, getrouwd met zijn beste vriend Peter. Drik verzuimt Allard van deze verstrengeling op de hoogte te brengen. Met alle noodlottige gevolgen van dien.

ISBN:9789029578592
Uitvoering:harde kaft
Uitgeverij:Arbeiderspers
Genre:Literaire roman, novelle
Uitgavedatum:2011
Aantal pag.:272
Gemiddelde:
8.0
score

Recensie (15 mei 2012 door Roger-Pelgrims )

Drik, een psychotherapeut, neemt de draad van zijn leven weer op na het overlijden van zijn vrouw, en heropent zijn praktijk. Zijn eerste patiënt, Allard, blijft vrij gesloten, maar uit de gesprekken blijkt al snel dat Drik heel nauw betrokken lijkt bij het leven van zijn patiënt. Hij besluit echter te zwijgen, met alle gevolgen van dien.

Op de vraag, hoe om te gaan met onze verborgen driften en verlangens, kan een roman geen eensluidend definitief antwoord bieden, maar het blijft een feit, dat veel verborgen (“verdoofd”) blijft.

Deze roman, waarin het ernstige soms wordt doorbroken door een tikkeltje (droge ?) humor, nodigt alvast uit tot een blik in eigen boezem.

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€15,00 + €1,99 (verzending) Koop