Laatst gewijzigd door: n.v.t.

Het mysterie van de Britannic

door Sluszny Marc, Loock Van, Sluszny, Loock Van Ann

21 november 1916 zinkt de Britannic, het zusterschip van de Titanic, in de Egeïsche Zee. 1036 overlevenden, 30 doden. Dit is de setting van de nieuwe thriller van Van Loock & Sluszny. Een blik op de postvictoriaanse tijd met al haar praal maar ook haar preutsheid. De schrijvers openen een doos van Pandora.

Was de Britannic wel een onschuldig hospitaalschip? Hoe manipuleerde het pas opgerichte MI 5 het verloop van WO I? Waren alle slachtoffers onschuldig? Welk mysterie ontrafelde het duikersteam 92 jaar later op 120 meter diepte?
Dit zijn maar een paar van de vragen die deze ‘pageturner’ oproepen. Intrige op het hoogste niveau en intens menselijk leed zorgen voor een gevaarlijke draaikolk. Toen en nu, werkelijkheid en fantasie, twee verhaallijnen die naadloos in elkaar stromen.

Gebaseerd op de laatste expeditie ooit naar het wrak van de HMHS Britannic door het duikteam onder leiding van Marc Sluszny. Rijkelijk gëillustreerd.


Van Loock & Sluszny, een fascinerend schrijversduo. Zij een scenarist-leerkracht,hij een extreem sporter. Samen hebben zij al vijf thrillers op hun palmares staan, waarvan ‘Code zwart’ en ‘De witte salamander’ die genomineerd waren voor de ‘Hercule Poirotprijs’ en de ’ Diamanten Kogel’, de twee belangrijkste misdaadliteratuurprijzen van Vlaanderen. De elementen van hun thrillers worden zo goed geweven tussen het feitelijke en historische, dat men echt niet kan zeggen waar de waarheid eindigt en de fictie begint.

ISBN:9789081685320
Uitvoering:harde kaft
Uitgeverij:Les îles
Genre:Literaire thriller
Uitgavedatum:2011
Aantal pag.:256
Gemiddelde:

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€ 10,00 + info contact les iles - BE _ www.lesiles.be
paypal visa overschrijfing
Nieuw