Laatst gewijzigd door: n.v.t.

Tikkop

door Dis van A., Dis van Adriaan

Vriendschap, liefde voor een taal en een land, een verstikkend vissersdorp in Zuid-Afrika en het redden van een verslaafde jongen.

'Tikkop' is een roman over verraad, maar ook over vriendschap en liefde voor een taal en een land. Het vertelt de geschiedenis van twee blanke mannen - de Nederlander Mulder en de Zuid-Afrikaan Donald - die als student betrokken raakten bij het internationale verzet tegen de Apartheid. Na veertig jaar halen ze de banden weer aan en verkennen hun gevoelens van weleer: er is een liefde gedeeld, er zijn vrienden verraden, idealen verloochend. De werkelijkheid van het nieuwe Zuid-Afrika lijkt anders dan de droom van toen. De in Parijs wonende Mulder vestigt zich een tijd in de Kaap, waar Donald zijn strijd voortzet in een verstikkend vissersdorp. De lokale bevolking voelt zich aan alle kanten verraden: hun visrechten zijn verkwanseld door corrupte leiders, er is geen werk en hun kinderen vluchten in de tik - een goedkope drug.

De twee mannen ontfermen zich over een talentvolle verslaafde die zij een nieuwe toekomst willen bieden - die jongen moet alles goedmaken...

ISBN:9789045705521
Uitvoering:zachte kaft
Uitgeverij:Amstel Uitgevers
Genre:Literaire roman, novelle
Uitgavedatum:2012
Aantal pag.:224
Gemiddelde:

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€17,94 + €0,00 (verzending) Koop