Laatst gewijzigd door: n.v.t.

De schaduw van het kruis

door Leyers J.

De WTC-torens smeulden nog na, toen George W. Bush in september 2001 met een nieuwe kruistocht dreigde om de agressie van de islam-fundamentalisme te counteren. Zelden heeft een Amerikaanse president een ongelukkig gekozen term zo snel weer moeten inslikken.

Bij het horen van het woord 'kruistocht' krijgen zelfs de gematigde Moslims nog altijd kippenvel. Dezelfde ridders die in onze vaderlandse geschiedenis als helden worden genoemd, kennen zij uit hun schoolboeken als moordzuchtige en plunderende indringers. Niet alleen in het Midden-Oosten, ook in de Balkan en Turkije liggen de kruistochten tot op vandaag erg gevoelig.

Jan Leyers ondervond het aan den lijve. Voor rekening van Canvas reisde hij op de motor naar jeruzalem. Hij volgde de route van Godfried van Bouillon en ging op zoek naar sporen van de kruisvaarders. Het is geen plezierreis geworden. Leyers luisterde naar de mensen onderweg en ontdekte dat we nog steeds in de schaduw van het kruis leven. Dat de conflicten tussen Serviërs en Kroaten, Turken en Grieken, Israëli's en Palestijnen de bloedige erfenis zijn van een doldriest avontuur dat zich bijna duizend jaar geleden afspeelde.

ISBN:9789056173982
Uitvoering:zachte kaft
Uitgeverij:Halewijck, Uitgeverij van
Genre:Reisverhalen
Uitgavedatum:2002
Aantal pag.:359
Gemiddelde:

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€12,39 + €0,00 (verzending) Koop