Laatst gewijzigd door: n.v.t.

Complex

door Boersma M.

Journaliste Fenna vertrekt naar India, waar ze samen met fotograaf Ben een reportage gaat maken over een Nederlandse onderzoeker. Die is bezig met de ontwikkeling van een revolutionair medicijn op het gebied van de wondheling. Maar als ze erachter komen dat arme Indiase sloebers misbruikt worden ten behoeve van dit medische onderzoek, verandert de eerst gastvrije onderzoeker in een angstaanjagende persoonlijkheid... Wat is de prijs die ze moeten betalen voor hun nieuwsgierigheid?
Marjet, de hartsvriendin van Fenna, is al sinds haar jeugd ontevreden over haar uiterlijk. Als ze wordt geselecteerd voor een nieuw make-over programma, lijkt een droom uit te komen. Voor het oog van heel televisiekijkend Nederland zal zij, in het programma Bodymorfose, van een lelijk eendje veranderen in een mooie zwaan.
Maar als de eerste kandidaten ziek worden, en enkelen zelfs overlijden, vreest Fenna voor het leven van haar vriendin. Marjet heeft echter maar één ding voor ogen: een cosmetische operatie. Fenna ziet zich geplaatst voor een dilemma: moet ze Marjet steunen om die liefste wens uit te laten komen? Of juist waarschuwen voor de privé-kliniek, waar met levens gespeeld lijkt te worden?
Zal Fenna haar vriendin wijzen op het vermoeden dat er weleens een verband zou kunnen bestaan met de mensonterende en zelfs dodelijke praktijken in India? De droom van een mooi uiterlijk ontaardt in een nachtmerrie...

ISBN:9789061122364
Uitvoering:niet bepaald
Uitgeverij:Karakter Uitgevers BV
Genre:Literaire thriller
Uitgavedatum:20070515
Aantal pag.:300
Gemiddelde: