Laatst gewijzigd door: n.v.t.

De verzamelaar

door Fowles J., Fowles John

Een twintigjarige studente aan de kunstacademie wordt ontvoerd door een verlegen jongeman. Hij is ervan overtuigd dat als hij maar geduld betracht, ze van hem zal gaan houden. Daarom koestert hij haar in de kelder van zijn huis, als de vlinders in zijn verzameling.

'Briljant... een schrijver met grote verbeeldingskracht.' - The Sunday Times

ISBN:9789022989562
Uitvoering:zachte kaft
Uitgeverij:Bruna Uitgevers, A.W.
Genre:Literaire thriller
Uitgavedatum:2005
Aantal pag.:272
Gemiddelde:
8.0
score

Recensie (29 mei 2012 door dieterdw )

Heerlijk is het, wanneer schrijvers hun macht en beheersing over de taal uitstallen door verschillende vertellers met elk hun eigen ideeën en karaktertrekken gekerfd in elk van hun taaluitingen aan het woord te laten. De Verzamelaar kent twee lijnrecht tegen over elkaar staande vertellers. Enerzijds is er Frederick Clegg, het eponieme hoofdpersonage van het boek, verzamelaar van opgezette vlinders en bezitter van psychopathologische verschijnselen die met het juiste duwtje in de rug een doodnormaal leven kunnen doen ontaarden in een amoreel schouwspel. Anderzijds maken we kennis met Miranda, een sentimentele en zoekende kunststudente die het ongeluk treft in Clegg’s toneelopvoering van diens ziekelijke droom te worden opgenomen.

De twee personages zijn rijk en veelzijdig genoeg om als lezer niet het gevoel opgedrongen te krijgen dat je een keuze moet maken ten voordele van één van beide. Frederick – en diens beleving van de ontvoering – is meer dan de weergave van een gestoorde man, en ook Miranda beperkt zich allerminst tot de rol van alleen maar sympathie opwekkend slachtoffer.

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€14,95 + €0,00 (verzending) Koop