Laatst gewijzigd door: n.v.t.

De kleur van toverij

uit de reeks Schijfwereldreeks - 1
door Pratchett T.

Het oerdeel van de Schijfwereldreeks, waarin we kennis maken met een wereldschijf die rust op de schouders van vier enorme olifanten die getorst worden door de Grote Schildpad. Ga mee met de hilarische expeditie naar de Velgrand van Rinzwind, die sukkel van een tovenaar. Lees hoe de stad Ankh-Meurbork het voordeel van brandverzekering ontdekt…..als je er zelf de brand in steekt.

ISBN:9789022551134
Uitvoering:zachte kaft
Uitgeverij:Samenw. uitgeverijen Meulenhoff Boekerij
Genre:Fantasy
Uitgavedatum:2008
Aantal pag.:200
Reeks:Schijfwereldreeks
Gemiddelde:
7.5
score

Recensie (17 juli 2012 door Roger-Pelgrims )

Dit boek is het oerdeel van Terry Pratchett’s Schijfwereldreeks, waarin we kennismaken met een wereldschijf, die rust op de schouders van vier enorme olifanten, gedragen door de Grote Schildpad. Men moet zich deze wereld voorstellen als een enorm fietswiel.

Ondertussen draait deze reeks al zowat dertig boeken mee. Natuurlijk is zij in de eerste plaats voor de jeugd geschreven, maar niets houdt een volwassene tegen, zich er ook even aan te wagen. Let daarbij wel niet op de schrijfstijl en woordgebruik, want die is wel wat geëvolueerd sinds onze tienerjaren.

De link naar andere fantastische verhalen of filmen is nooit ver weg, soms met een ironische ondertoon. Wie moet er niet denken aan Star Trek, bij het lezen van “dat hij zich moedig zou wagen waar zich nooit eerder- … - iemand moedig gewaagd had” ?

Zonder humor kan de mens niet leven. En deze verhalen dragen daar zeker toe bij. Ook al zou men kunnen opmerken dat door de vertaling een deel van de humor verloren gaat. Daarom toch een tip indien U zich aan deze reeks zou willen wagen. Zoals steeds geldt de regel “overdaad schaadt”. Beschouw het in de eerste plaats als tussendoortjes naast het zwaardere werk.

Koop dit boek

U dient zich eerst in te loggen of te registeren voor u een boek kan kopen.

Prijs + Verzend Verkoper Staat Koop
€19,99 + €1,99 (verzending) Koop