previous next
 • € 16,00
 • € 4,00
 • € 19,55
 • € 16,95
 • € 19,55
 • € 6,99
 • € 15,00
 • € 24,50
 • € 19,95
 • € 5,00
 
previous next
 

Veel gestelde vragen

Hieronder een overzichtje van meest gestelde vragen over de werking van Bookido. Heb je zelf nog nieuwe vragen, stuur deze dan naar info@bookido.be, dan nemen we ze graag mee op in deze lijst.

Hoe zoek ik een boek?
Hoe kan ik boeken toevoegen aan mijn boekenkastjes?
Hoe wijzig ik informatie van bestaande boeken?
Hoe kan ik andere boekenliefhebbers vinden?
Wat met korte ISBN nummers bij het aanmaken van een boek?
Hoe haal ik een boek terug uit mijn boekenkast?
Wat is site pinning en hoe "pin" ik een site
Wat heeft Bookido extra te bieden als "Pinned site"?
In Internet Explorer 9 verschijnt de Pinning popup bij elk bezoek.


Hoe zoek ik een boek?
Zoeken kan via verschillende parameters (titel, ISBN-13 of auteur). ISBN-13 resulteert steeds in 1 zoekresultaat, zoekopdrachten via titel of auteur kunnen tot meerdere resultaten leiden. Twee aandachtspunten bij het zoeken op titel of auteur: 1. Als je de eerste letters intikt (Hitch bijvoorbeeld) intikt en dan entert krijg je een overzicht van alle titels en auteurs waar die letters (in dit voorbeeld dus "Hitch") in voorkomen. Let hierbij wel op dat in een eerste scherm slechts de eerste zeven titels en auteurs worden weergeven. Indien je de volledige lijst wilt druk je op "meer" en dan krijg je per subpagina telkens de volgende tien te zien. 2. Zet verder ook steeds het vinkje 'zoek in aankoopbare boeken' af, anders worden de resultaten beperkt tot boeken die door andere gebruikers worden aangeboden.

Hoe kan ik boeken toevoegen aan mijn boekenkastjes?
Boeken kan je toevoegen (aan één van je drie boekenkastjes) op twee manieren:

 1. vanop de homepage doe je dit door door op de cover te staan met je muis. Dan verschijnt er een menuutje waaruit je via de icoontjes boeken kan toevoegen aan je boekenkast. Lukt het zo?
 2. op de andere pagina's is dit menuutje standaard aanwezig en dien je dus enkel op het juiste icoontje te klikken

Hoe wijzig ik informatie van bestaande boeken?
Ervaren boekenliefhebbers kunnen via 'Kido' rechten bestaande boekeninformatie wijzigen en verrijken. Geïnteresseerd in deze 'Kido' rechten? Neem dan even contact op met Bookido (via info@bookido.be), vermeld je gebruikersnaam en dan delen we jou zo snel mogelijk de rechten uit.

Hoe kan ik andere boekenliefhebbers vinden?
Vandaag zijn er 2 manieren om gebruikers te 'vinden' en 'volgen'. Een eerste manier is via de activiteitenlijst: een boekenliefhebber heeft een actie gesteld op een bepaald boek waarna de boekenliefhebber in de actielijst verschijnt. Nu kan je de gebruiker zijn 3 boekenkastjes consulteren en ook lezen wat hij over zichzelf als boekenliefhebber schrijft. Een tweede manier is door op de cover van een boek te staan en daar onderaan op (x) lezers te klikken. Nu krijg je een overzicht van alle lezers van dit boek en kan je opnieuw hun boekenkasten bekijken. Daarnaast is het de bedoeling de komende periode meer intelligentie in Bookido te integreren om zo zelf naar gelijkgestemde boekenliefhebbers te zoeken. To be continued dus! :-)

Bij het aanmaken van "onbestaande" boeken moet je een ISBN van 13 tekens gebruiken, maar wat met de ISBNs die korter zijn?
Er bestaan op het internet websites die dit voor je kunnen doen. Een voorbeeld hiervan is ISBN Converter. Lukt het hiermee? Als je echt veel conversies moet doen mag je een mailtje sturen naar info@bookido.be met (graag in een Excel bestand) jouw lijst van ISBN 10 nummers. Dan doen wij de conversie wel voor jou.

Hoe haal ik een boek terug uit mijn boekenkast?
Je kan een boek terug uit je boekenkast halen door nogmaals op het 'gelezen' icoontje te klikken. Op die manier maak je de eerdere beweging dus ongedaan.

Wat is site pinning en hoe "pin" ik een site?

Vanaf Windows 7 en Internet Explorer 9 is het mogelijk een website op de taakbalk vast te pinnen. Zo'n "pinned site" heeft net als een desktop applicatie een handig snelmenu en kan tevens via de taakbalk de gebruiker op de hoogte brengen van bepaalde gebeurtenissen (bv bij een nieuwe recensie).
Een site pin je door het favoriet-icoontje in de adresbalk te slepen naar de taakbalk.

Wat heeft Bookido extra te bieden als "Pinned site"?

Het pinnen van de Bookido site zorgt ervoor dat uw boekenrijk vanuit uw taakbalk toegankelijk is met één klik. Daarnaast krijg je een melding als er nieuwe recensies zijn sinds uw laatste bezoek.
De Bookido site kan je pinnen door het favoriet icoon of het Bookido icoon onderaan de pagina naar de taakbalk te slepen.

In Internet Explorer 9 verschijnt de site pinning popup bij elk bezoek.

Internet Explorer 9 heeft een optie om browsergegevens te wissen bij het afsluiten van de browser. Als cookies gewist worden bij het afsluiten van uw browser zal de pinning popup bij elk bezoek verschijnen. Om een goede werking te garanderen is het aangeraden om het verwijderen van cookies af te vinken in de instellingen.